Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

BLI LIVSVIKTIG.

När du väljer ett utbildningsprogram vid Sahlgrenska akademin blir du livsviktig för människor som du kommer i kontakt med i ditt yrkesverksamma liv. Vid Sahlgrenska akademin finns alla utbildningsprogram inom det hälsovetenskapliga området vid Göteborgs universitet.

Vi har 18 utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå. Klicka på respektive program i högerkolumnen och läs mer om programmet. Vi har även utbildning på masternivå och kurser.

Sahlgrenska akademin ligger på Medicinareberget och du läser ihop med studenter från alla våra program och träffar dem i gemensamma studentutrymmen. Medicinareberget ligger inte långt från centrum och är lätt att ta sig till med buss och/eller spårvagn.

Här erbjuds du som student en stimulerande studiemiljö med akademisk höjd och bredd. Dina studier är början på ett spännande yrkesliv och redan under utbildningen får du möjlighet att stifta bekantskap med några framtida arbetsgivare såsom sjukhus, tandvårds- och vårdinrättningar samt apoteksföretag i närområdet.

Utlandsstudier

Vill du studera utomlands under en period? Sahlgrenska akademin har utbytesavtal med många utländska universitet, forskningsinstitut, sjukhus etc. över hela världen. Vill du veta vart du kan åka beroende på vilket program du väljer, ta dig en titt här.

Utveckla din kliniska färdighet

Vid Kliniskt träningscentrum, KTC, får du möjlighet att träna praktiska färdigheter och utveckla klinisk skicklighet. KTC har drop-in-träning där du i lugn och ro kan träna olika moment inom hälso- och sjukvård. Det finns utrustning att tillgå och här kan du träna sådana moment som du fått undervisning eller instruktion i.

Biomedicinska biblioteket

Biomedicinska biblioteket kan du låna böcker inom medicin, odontologi, vårdvetenskap och delar av det naturvetenskapliga ämnesområdet.  Här finns också studieplatser, grupprum och datorer som du som student kan använda dig av.

Studentkåren

Vid Sahlgrenska akademin finns en gemensam studentkår, Sahlgrenska akademins Studentkår, SAKS. Kåren respresenterar alla studenter hos oss och arbetar för bättre utbildningar och en roligare studietid.

Till sidans topp
Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2017-05-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?