Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sjukhusfysikerstudent berättar

Frida Svensson, 25, läser termin 8 på sjukhusfysikerprogrammet. När hon skulle välja utbildning på universitetet valde hon mellan en teknisk och en utbildning inom hälso- och sjukvård. Hon kom fram till att sjukhusfysiker-programmet verkade kunna tillgodose båda hennes intressen.

- Jag är mycket nöjd med mitt val. Det leder till ett spännande och stimulerande yrke. Det bästa med utbildningen är att vi lär oss kombinera fysik och matte med biologi och medicin - för att som yrkesverksamma kunna utveckla metoder och behandlingar för att bättre diagnostisera och behandla patienter.

Frida tycker att studietakten är hög. Samtidigt är det bra. Det är mycket att lära sig på begränsad tid och då krävs ett högt tempo. Hon har tid för fritidsaktiviteter men det ställer höga krav på disciplin och planering. Frida tycker det är viktigt att veta att de två första åren av utbildningen enbart består av matematik och fysik. De tillämpbara kurserna kommer först tredje året, men de är värda att vänta på. År tre och fyra läser hon också biologi och medicin. Tillsammans med de kliniska kurserna har de varit det absolut roligaste hittills.

- Klasserna är rätt små och dessutom delar vi lunchrum med de högre årskurserna. Det gör att vi lär känna varandra. Under tredje-femte året är vi nära verksamheten eftersom vi rör oss i samma lokaler. Vi studenter får en bra inblick i vad som händer ute i verkligheten, vi har föreläsare som är yrkesverksamma och många av labbarna år fyra är ute på avdelningarna. Att klasserna är små ger oss möjlighet att direkt ställa frågor till föreläsarna under föreläsningarna. Det är heller aldrig några problem med att söka upp någon av dem för att diskutera eventuella frågor eller oklarheter.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?