Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Röntgensjuksköterskestudenter berättar

Linda-Sophie Lindberg, 33, läser sjätte terminen på röntgensjuksköterske-programmet. Hon hade först tänkt läsa till sjuksköterska, men upptäckte av en slump röntgensjuksköterske-programmet. Då insåg hon att hon ville jobba i en hög-teknologisk miljö som ständigt utvecklas.

- Jag är väldigt nöjd med mitt val av utbildning. En vanlig missuppfattning är att röntgenbranschen är ett smalt område, att man blir begränsad i sitt yrke. Jag tycker inte alls att det stämmer. Det finns så mycket att arbeta med och eftersom tekniken går framåt i rasande fart blir man aldrig helt fullärd. Det passar mig bra. Vi lär oss allt från strålningsfysik, biomedicin och anatomi till att utföra hjärt-lungräddning och hantera akuta situationer. Ibland är det svårt att fatta hur mycket vi hinner lära oss på tre år.

Linda-Sophie tycker att utbildningen är intensiv. Det är mycket att ta in, särskilt med tanke på att man inte bara studerar för att klara tentorna. All kunskap ska ju omsättas i praktiken när man börjar arbeta, man lär för livet. Samtidigt är hon taggad, hon ser fram emot att få komma ut och börja jobba.

- Jag hoppas på att få arbeta på ett större sjukhus efter examen. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och öka mina kunskaper inom alla områden. Nischa sig kan man alltid göra senare.

Stig Rörvik, 43, läser sjätte terminen på röntgensjuksköterske-programmet. Han valde att utbilda sig till röntgensjuksköterska för att han vill jobba med människor. Han gillar mötet, att ge service, har teknikintresse - och jobbutsikterna är goda.

- Jag är glad att jag valde den här utbildningen och är mycket nöjd. Jag hade inte kunnat föreställa mig allt det som vi fått lära oss. Det har också varit roligt att lära känna många av mina medstudenter. Den här utbildningen har utvecklat mig som person och gett mig nya perspektiv.

Radiologi är ett ungt huvudområde. Det finns goda möjligheter att fördjupa sig för den som vill. Utvecklingen går hela tiden framåt och Stig tycker det är spännande att följa den.

- Jag ser ljust på framtiden. Jag kommer att gå ut i jobb efter utbildningen och det ser jag fram emot.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?