Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Receptariestudent berättar

– En dag satt jag och väntade på att få hämta ut ett recept på ett apotek. Då fick jag helt plötsligt en härlig känsla av att – här vill jag jobba! berättar Frida Svensson.

Frida går fjärde terminen på receptarieprogrammet i Göteborg och tycker att de flesta kurserna har varit roliga och intressanta.

– Vi läser mycket farmakologi och fysiologi där vi lär oss hur kroppen fungerar och reagerar på olika läkemedel. Det sista året läser vi valbara kurser och har praktik, vilket är både viktigt och roligt, säger Frida.

Som receptarie arbetar du kanske först och och främst på ett apotek. Men du kan också jobba inom läkemedelsindustrin, med läkemedels-information eller med forskning. Det sker en ständig utveckling inom industrin med allt fler och komplicerade läkemedel på marknaden.

– Det viktigaste för att bli en bra receptarie är att man tycker om kontakten med kunder. Jag har tidigare arbetat i butik och gillar kontakten med människor. Det som är spännande på ett apotek är att man får möjlighet att hjälpa folk att må bättre. Många som besöker ett apotek är oroliga och då gäller det för receptarien att hålla sig lugn, avslutar Frida.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?