Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barnmorskestudent berättar

Anna Bohlin är 39 år och läser barnmorskeprogrammet. Hon hade höga förväntningar inför starten.

– Att programmet skulle hålla en hög avancerad nivå, att det skulle ställas krav på mig som student och de ansvariga som utbildar oss. Jag har inte blivit besviken. Utbildningen håller en hög nivå med intressanta föreläsare och engagerade lärare. Jag tycker också att det är ett lagom antal studenter på programmet. Vi lär känna varandra bra och jag tycker vi har en fin gemenskap där alla delar samma intresse. Vi kan, med varandra, ventilera våra upplevelser. Programmet håller också ett högt tempo. Det passar mig.

Anna tog sin sjuksköterskeexamen i januari 2006. Hon valde att vidareutbilda sig till barnmorska efter att själv ha fött tre barn. Intresset för barnmorskeyrket växte i takt med att barnen kom då hon fascinerades enormt över gravidetet och förlossning samtidigt som hon kom i kontakt med många trevliga, kunniga och engagerade barnmorskor som verkade trivas så bra med sitt arbete.

– Det som lockar mig att bli barnmorska är att det finns en stark professionell yrkesidentitet, ett brett arbetsfält och en självständighet. Även att arbetet till stor del är inriktat på det friska. Ibland kommer det över mig: hur ska jag klara av att lära mig allt och sen dessutom få ihop det ute på praktiken? Det kommer verkligen att bli en utmaning att arbeta som barnmorska, en väldigt rolig utmaning.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2014-12-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?