Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsterapeutstudent berättar

Alexandra Johansson, 22, läser fjärde terminen på arbetsterapeut-programmet. Hon hade inga direkta förväntningar innan hon började sin utbildning, men hon tyckte att programmet var intressant eftersom det innehöll många roliga kurser. Hon har alltid varit kreativ och gillat problemlösningar. Det passar perfekt i jobbet som arbetsterapeut.

- Jag har helt klart valt rätt, det känner jag mer och mer. Visst har jag funderat över mitt val ibland, när jag läser en kurs inom ett område som jag är lite mindre intresserad av. Sen kommer en ny och plötsligt känns det rätt igen.

Alexandra tycker att det bästa är att hon varje termin får komma ut på praktik eller fältstudiedagar. Då får hon applicera det hon lärt sig - det är lättare att förstå när man har något att relatera till. Hon tycker också att programmet är väldigt bra upplagt med många grundläggande kurser i början. Sen följer fördjupningar som knyter ihop säcken.

- Arbetsterapi är väldigt brett och jag kan jobba inom en rad olika områden. Det känns skönt inför framtiden, att inte låsa sig i en specifik inriktning. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om barn och skulle helst av allt vilja jobba med barnhabilitering. Även neurologi är spännande, att få arbeta på en avdelning för patienter med stroke eller ryggmärgsskador låter också lockande.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?