Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur är det att plugga till apotekare?

Maria Antonsson, 21, läser termin 6 på apotekarprogrammet. Hon valde det för att hon alltid har älskat kemi och biologi och också varit väldigt intresserad av läkemedel – hon har ofta suttit och bläddrat i FASS.

- Jag har aldrig ångrat mitt val av utbildning och känner att det här är helt rätt för mig. Studietakten är lagom, jag har både tid med studier och aktiviteter utöver skolan. Vi läser en kurs i taget så man kan verkligen fokusera på just den kursen. Det är stor variation av kurser inom biologi, kemi samt läkemedelskunskap och intressanta och givande laborationer. Praktiken vi gör är också bra så att man får lära sig hur det är i arbetslivet.

Maria ser ljust på framtiden. Hon kommer att ha en bred utbildning och det finns många möjligheter att välja vad man vill jobba med som apotekare. Man kan jobba inom läkemedelsindustrin, på sjukhus eller apotek. Maria tycker det är bra att hon får en yrkesexamen och behörighet till forskarstudier.

- Mitt första jobb tror jag blir på apotek. Jag tror att det är en bra början, dels för att jag vill vidareutbilda mig och måste därför ha jobbat ett tag innan jag kan fortsätta, dels för att jag då får träffa patienter/kunder som använder sig av läkemedel.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2015-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?