Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Interprofessionell dag om mänskliga rättigheter

En akademigemensam dag genomförs för förstaårsstudenter vid alla våra grundutbildningsprogram. Syftet med dagen är att studenterna ska bli medvetna om och samverka med studenter inom andra professioner samt inhämta grundläggande kunskap om mänskliga rättigheter och rätt till hälsa.

Läs om dagen i Akademiliv

Specifika lärandemål

Kunskap och förmåga
kortfattat förklara innebörden av begreppet mänsklig rättighet

Värderingsförmåga och förhållningssätt
reflektera över det bemötande och den behandling en person får ur ett människorättsperspektiv med hjälp av begreppen tillgång, tillgänglighet, godtagbarhet och kvalitet (availability, accessibility, acceptability, quality)


Under förmiddagen ges två föreläsningar som inspiration för studenter och handledare
1. Mänskliga Rättigheter (MR)
2. Rätt till hälsa (RtH)

Under eftermiddagen genomförs gruppövningar och gruppdiskussioner i mindre interprofessionella grupper med interprofessionella handledare. Dagen avslutas med utvärdering och webtest.

Dagen är obligatorisk och i studenterna förbereder sig via s.k. flipped classroom på GUL; inläsning av faktadokument kring mänskliga rättigheter och rätt till hälsa, se en film av Thomas Hammarberg (kommissionär i mänskliga rättigheter för Europarådet) samt två webtester.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sahlgrenska.gu.se/utbildning/manskliga-rattigheter/
Utskriftsdatum: 2018-02-18