Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistsjuksköterskestudenter berättar

Kajsa Brostedt, Mia Delin, Linda Svensson och Camilla Eriksson läser termin två av fyra på specialistsjuk-sköterskeprogrammet inriktning onkologi. De är alla mycket nöjda med utbildningen. När de är klara ska de kunna leda och samordna vårdarbetet.

- Vår tanke, inför framtiden, är att arbete med utvecklingen av Jubileumskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset som är en av de största onkologklinikerna i Sverige. Det handlar om utbildning av personal, att nätverka, utbilda patienter och utarbeta olika strukturer som leder vårdarbetet framåt - med ökad säkerhet.

De tycker att studietakten, studieinsatsen, är hög. Det är mycket arbete men roligt. Det bästa med programmet hittills är känslan av att de kommer att kunna förändra vårdstrukturen när de är klara.

- Vi är fyra stycken från kliniken som läser tillsammans och kan ge varandra stöd i kommande förbättringsarbeten. Det första vi vill fokusera på när vi har läst klart är att arbeta med, och sprida kunskap om, personcentrerad vård.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?