Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistsjuksköterskestudent berättar

Louise Andersson, 31, läser andra och sista terminen på specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning intensivvård. Inför starten hade hon höga förväntningar på utbildningen, att den skulle ge henne den kunskap och de verktyg hon behöver för att känna sig trygg i sitt kommande arbete som intensivvårdssjuksköterska. Hon känner att de förväntningarna har infriats.

- Jag har arbetat några år som sjuksköterska inom kirurgisk akutsjukvård. Det har gett mig stor erfarenhet. Jag ser det som nyttigt att ständigt sträva efter att utvecklas, såväl personligt som professionellt, för att få fördjupad kunskap och kompetens. Då kan jag ge god vård i mötet med patienten. Jag har därför hela tiden haft som mål att läsa vidare till specialistsjuksköterska och intensivvård kändes som ett utmanande, utvecklande och stimulerande val.

Att söka in till utbildningen vid Sahlgrenska akademin var en självklarhet för Louise. Fakultetens forskningsprofil och närheten till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, med sitt stora utbud av intensivvård, avgjorde. Att Louise gick sin grundutbildning här spelade förstås också in.

Louise ser ljust på framtiden. Hennes bedömning är att behovet av specialistutbildade sjuksköterskor i allmänhet, och intensivvårdssjuksköterskor i synnerhet, är mycket stor.

- I framtiden ser jag mig själv arbeta som intensivvårdssjuksköterska på en allmän intensivvårdsavdelning. Där får jag möjlighet att tillämpa mina nya kunskaper och samtidigt lära mig mycket nytt.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?