Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistutbildningsprogram

Du har två specialistutbildningsprogram att välja på vid Sahlgrenska akademin.


Båda utbildningarna kräver att du har svenska legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande och ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska vid kursstart. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Specialistsjuksköterskeprogrammet har 12 olika inriktningar och vissa studeras på helfart och andra på halvfart.

Anestesisjukvård, intensivvård och operationssjukvård omfattar 60 högskolepoäng. Distriktssköterska omfattar 75 högskolepoäng. Inriktningarna ges på helfart och är till största delen campusförlagda. Inriktningarna ger formell behörighet för att arbeta inom dessa kompetensområden.

Diabetesvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, kirurgisk vård, medicinsk vård, onkologisk vård, psykiatrisk vård, vård av äldre och hjärtsjukvård omfattar 60 högskolepoäng. Inriktningarna ges på halvfart. Viss del av undervisningen ges som nätbaserade distansstudier men studier bedrivs också med närträffar på campus. Inriktningarna ger fördjupning och vidareutveckling av kompetenser som krävs inom respektive inriktning.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?