Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tandläkarstudent berättar

Daniel Wågsjö, 24, läser fjärde terminen på tandläkarprogrammet. Daniel valde utbildningen för att han vill jobba i nära kontakt med människor som är i behov av hjälp. Han tycker att programmet har en bra blandning av teori och praktik, han får arbeta både med vetenskap och med händerna. Det tyckte han lät bra eftersom han både tycker om forskning och mer handfasta saker.

- Jag är ganska impulsiv och var osäker på om jag skulle ångra mitt val under utbildningens gång. Nu känns det som om jag har hittat rätt. Flera av föreläsarna tillhör den absoluta världseliten i forskningsvärlden inom sina ämnen och det borgar för god kvalitet. Dessutom har vi god kontakt med arbetslivet under utbildningens gång.

Daniel läser allt från tjocktarmens anatomi till psykologi och får en god allmänbildning inom medicinsk forskning. Tandläkarprogrammet är en bred utbildning med stora möjligheter att jobba inom flera olika branscher efter examen, till exempel i läkemedelsindustrin. Daniel har också möjlighet att vidareutbilda sig, till exempelvis barntandläkare eller käkkirurg. Han har en stor valfrihet hela livet med en tandläkarexamen.

- Framtiden för tandläkare ser ljus ut. Sverige har ett stort behov redan nu och det blir större. Många arbetsgivare rycker i oss studenter redan under utbildningens gång. Jag kommer förmodligen att arbeta som tandläkare på en folktandvårds-klinik. Det känns som en bra start på arbetslivet, där jag lär mig arbetet vidare och får en bra klinisk grund att stå på.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?