Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sjuksköterskestudent berättar

Joakim Hult, 23, läser termin 2 på sjuksköterskeprogrammet. Han valde att studera till sjuksköterska efter att tidigare ha prövat olika yrken. Joakim hade upptäckt att det som gav honom mest var att jobba med människor.

- Den här utbildningen ger mig möjlighet att få jobba mycket nära många olika människor. Samtidigt får jag ta ett stort ansvar och använda en bred kompetens i både omvårdnad och tekniskt kunnande. Jag tror också att jag i mitt yrke kommer att känna att jag gör något meningsfullt, viktigt och stimulerande.

Joakim tycker att det bästa med utbildningen är att den leder till en akademisk examen och en yrkeslegitimation. Det teoretiska är uppblandat med mycket praktisk träning, både i skolan och på verksamhetsförlagd utbildning. Att han kan gå och träna tekniska färdigheter på egen tid tycker han känns tryggt. Det gör att han kan känna sig säker på moment som var svåra initialt.

- Jag ser framtiden som sjuksköterska som mycket god. Arbetstillfällena är många och den variation av jobb som finns är väldigt stor. Sjuksköterskeprogrammet är en gedigen och intensiv utbildning och minst sagt spännande intressant och lärorik. Om jag kunde välja bland världens alla utbildningar idag så skulle jag inte ändra mitt val.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?