Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läkarstudent berättar

Louice Sehlberg, 27, läser termin sex på läkarprogrammet. Hon trodde att utbildningen skulle bli rolig, tråkig, intressant, ointressant, tuff och utvecklande.

- Alla mina förväntningar har infriats. Jag valde läkarprogrammet för att jag är ärligt och skamlöst nyfiken på människor, på alla plan. När människor blir sjuka uppstår en spricka och där finns chansen att lära mer om det mänskliga livet. Utbildningen leder till en yrkesroll jag trivs med och som gör att jag kommer till min rätt.

Studietakten är hög och litteraturen ofta massiv, stundtals med en helt ny begreppsvärld. Louice kämpade till och från med motivationen under de första fyra terminerna. Väl genomförda seminarier och TYK-kurserna, tidig yrkeskontakt, höll henne kvar på banan. Idag känner hon att hon valt rätt och har tankar om vad hon vill göra när hon är klar.

- Nu fantiserar jag om att göra AT, allmäntjänstgöring, i Lycksele. Sjukhuset är litet med ett stort upptagningsområde. Där finns Västerbottens läns ambulanshelikopter som man lär få ha en del av sin anestesiplacering på. Jag tycker att det låter spännande. Dels att få flyga helikopter, dels att få arbeta brett med diagnos och behandling - i fina fjäll och skogsmiljöer.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?