Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sjukgymnaststudent berättar

Sara Fändriks, 21, läser fjärde terminen på sjukgymnastprogrammet. Hon hade höga förväntningar på utbildningen innan hon började, att det skulle vara bra kvalité med mycket lärarledd undervisning. Det har stämt. Hon har också blivit positivt överraskad under utbildningens gång över hur brett sjukgymnastyrket är. Det finns på många fler arenor än hon visste om.

- Jag vill arbeta med människor. Att få göra det på ett sätt som involverar medicinsk kunskap och rehabilitering lockade mig. Sjukgymnasten är också den yrkeskår som poängterar det friska och det gör att patientmötet blir något positivt.

Sara tycker att den bredd av kunskap som hon får under utbildningen är häftig – kunskap om kroppen via anatomi och fysiologi. Det förenas med medicinsk kunskap, träningslära och hur man bemöter människor med psykiska och sociala problem. Hon gillar blandningen av teoretiska och praktiska moment. Det bästa med programmet hittills var att få komma ut på praktik under termin 3. Då fick hon se hur mycket hon faktiskt hade lärt sig och det sporrar henne att lära sig ännu mer.

- Att få varva teoretisk undervisning med praktiska moment och sedan gå ut på verksamhetsförlagd utbildning gör att jag kan knyta ihop säcken och utvecklas. Jag ser positivt på framtiden, mer fokus läggs på träning och hälsa. Det skapar nya arbetsplatser för sjukgymnaster. Just nu lockas jag av att jobba inom primärvården. Men slutenvården blir mer och mer intressant ju mer vi läser om det.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?