Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Folkhälsovetenskapsstudent berättar

Fredrik Gustavsson, 28, har slutfört sina studier på folkhälsovetenskapligt program med hälsoekonomi. Nu läser han fristående kurser på masterprogrammet i folkhälsovetenskap. Det bästa med programmet tycker han är själva ämnesområdet. Han lyfter också fram programmets tvärvetenskapliga bredd med kurser inom flera områden; ekonomi, epidemilogi, filosofi, genus, juridik och folkhälsa. Allt detta ger en värdefull kompetens inom flera områden.

- Jag valde folkhälsovetenskap för att jag var väldigt intresserad av hälsofrämjande och preventivt arbete och vill arbeta på en mer samhällsbaserad nivå. Därför passade det här programmet mig perfekt.

Att börja studera på universitetet är bland de bästa beslut Fredrik någonsin tagit, tycker han. Folkhälsovetenskapligt inriktade program känns relativt unga, men kompetensen behövs och är efterfrågad på arbetsmarknaden.

- Jag tycker att framtiden ser ljus ut. Jag känner mig väl förberedd för att ge mig in i yrkeslivet. Jag tror mitt första jobb efter examen kan vara som samordnare eller utredare för någon form av samhällsbaserat folkhälsoarbete. Det skulle vara väldigt intressant.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?