Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Världen i vården och vården i världen

– mångkulturella möten och interkulturell kommunikation i hälso- och sjukvård, 7,5 hp OM3203 (avancerad nivå)

Kursen syftar till att öka deltagarnas nyfikenhet, medvetenhet och reflektioner om olika synsätt på hälsa och vård, och över hur människors sociokulturella bakgrund påverkar möten i vården. Vidare syftar kursen till dialog mellan studenter i olika professioner verksamma i hälso- och sjukvård och tandvård för framtida samverkan.

Ur innehållet

  • Sociokulturella aspekter på hälsa och vård i ett nationellt och globalt perspektiv
  • Migration och flyktingskap
  • Interkulturell kommunikation
     

Upplägg
Kursen ges på kvartsfart en kväll (onsdag) i veckan kl. 17.00–20.00,  under vecka 39-01. På hösten ges kursen på svenska och på våren ges kursen på engelska.

Urval
Kursen syftar till dialog mellan studenter i olika professioner verksamma i hälso- och sjukvård samt tandvård för framtida samverkan. Urvalet görs därför med detta syfte i åtanke och kursansvarig ser gärna sökanden från alla akademins olika program.

Avancerad nivå
För tillträde till kursen krävs 90 högskolepoäng inom det hälsovetenskapliga utbildningsområdet, eller yrkesexamen inom det hälsovetenskapliga utbildningsområdet vid tiden för ansökan.

Förfrågningar
Charlotta Junger, institutionen för vårdvetenskap och hälsa, e-post charlotta.junger@gu.se

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2018-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?