Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master och avancerad nivå

Magister- och masterprogram

Inom Sahlgrenska akademin finns det ett tvåårigt magisterprogram och fem tvååriga masterutbildningar på avancerad nivå. Masterutbildningen föregås av tre års studier på grundnivå.


Magister- och masternivån ger stor möjlighet till fördjupning och specialisering inom ämnesområdet. Det utökade examensarbetet erbjuder också en stor möjlighet att knyta examensarbetet till forskningsprojekt vid universitetet. Utbildningarna är ofta internationella, vilket innebär föreläsningar och litteratur på engelska.

Kurser på avancerad nivå

Kurs på avancerad nivå söker du på antagning.se.

Vilken nytta kan en organisation ha av en person med magister- eller masterutbildning?

Av en person med kompetens på avancerad nivå kan en arbetsgivare förvänta sig en hög kunskapsnivå, en person med stor drivkraft och kapacitet som snabbt kan komma in i sina arbetsuppgifter och bidra till organisationens mål. Efter att ha studerat på masternivå har man också ofta studerat i en internationell kontext; upparbetat ett internationellt nätverk, skrivit sitt examensarbete på engelska, kanske haft kontakt med internationella forskningsprojekt – något som är en fördel både inom nationella och internationella organisationer.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2020-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?