Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompletterande utbildning för tandläkare med utländsk examen

Nedan kan du läsa mer om behörighet, anmälan och urval till den kompletterande utbildningen för tandläkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz som ges vid Göteborgs universitet. För information om kompletterande utbildningar vid andra lärosäten vänligen se Kompletterande utbildning för legitimation.

Behörighet

Behörighetskravet till den kompletterande utbildningen för utländska tandläkare är:

  • Tandläkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz
  • Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov eller minst en avslutad fyraårig utbildning samt ett års dokumenterad klinisk verksamhet.
  • Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.


Läs mer om behörighetskravet och utbildningen på Kompletterande utbildning för tandläkare med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz.

Viktig information till alla sökande angående C1 intyg: C1 intyg godtas inte för den kompletterande utbildningen. Du måste styrka dina kunskaper i svenska enligt bestämmelserna för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3.

Anmälan inför höstterminen 2020

Anmälan sker på antagning.se mellan 16 mars och 15 april 2020.
Anmälningskod: GU-12999

I antagningsomgången för kompletterande utbildningar inför höstterminen 2020 kommer sökande endast ha möjlighet att delta i urvalet till ett lärosäte, antingen Göteborgs universitet eller Karolinska Institutet. När du anmäler dig på antagning.se ska du alltså välja ett av lärosätena. Om du anmäler dig till båda lärosätena kommer du endast delta i urvalet till det alternativ du prioriterat först.

Senast den 17 april ska du även bifoga:

  • meritförteckning - kompletterande utbildning för tandläkare med utländsk examen
  • handlingar som styrker din behörighet
  • övriga meriter du vill åberopa.


Viktig information till sökande som saknar Socialstyrelsens beslut om utredning eller har fått avslag på ansökan om prövning av utländsk utbildning: För att det ska vara möjligt att bedöma din utbildning måste du följa dokumentationskraven på Antagning.se och UniversityAdmissions.se. Notera exempelvis de landspecifika kraven för dina akademiska meriter och kraven på auktoriserade översättningar. Det finns ingen garanti för att din ansökan blir behörighetsbedömd innan sista kompletteringsdag. Ifall du är osäker på vad du ska skicka in rekommenderar vi att du kontaktar antagning@gu.se så snart som möjligt.

Läs noggrant igenom instruktionerna i meritförteckningen för hur du ska styrka dina meriter. Kom ihåg att du inte ska skicka in meritförteckningen innan du anmält dig.

Observera att sista dag för att styrka avgiftsfrihet alternativt betala anmälningsavgift (anmälnings- och studieavgift för sökande utanför EU/EES och Schweiz) är den 17 april. För information om anmälnings- och studieavgifter, se antagning.se.

Notera att det kan dröja innan dina gymnasiala meriter hämtas in till antagning.se. Det är därför viktigt att du i god tid innan sista kompletteringsdag är i kontakt med din skola för att säkerställa att dina betyg i svenska hämtas in senast sista kompletteringsdag.

Förändrad urvalsprocess inför höstterminen 2020

Med anledning av spridning av sjukdomen Covid-19 kommer urvalstestet den 7 maj inte att kunna genomföras som planerat. Istället kommer urvalet i steg 1 baseras på en rangordning av de behöriga sökandes resultat på den teoretiska delen av Socialstyrelsens kunskapsprov och/eller resultat från KUT-urvalets kunskapstest.

Urvalsprocessen inför antagning till höstterminen 2020 kommer att ske enligt följande:

  1. Rangordning baserat på den sökandes senaste resultat på den teoretiska delen av Socialstyrelsens kunskapsprov och/eller KUT-urvalets kunskapstest.
  2. Intervju
     

Det innebär att du som sökande kan konkurrera i urvalet både på ditt senaste resultat på Socialstyrelsens kunskapsprov och/eller ditt senaste resultat från KUT-urvalets kunskapstest.

Allas resultat sammanställs och de sökande rangordnas i steg 1. De 40 sökande med bäst resultat kallas till steg 2 för intervju på Göteborgs universitet.

Om du saknar resultat från Kunskapsprovet eller KUT-urvalets kunskapstest kommer du fortfarande att delta i urvalet men du rangordnas efter alla sökande som har ett resultat från något av testen.

Sökande har endast möjlighet att delta i urvalet till ett lärosäte, antingen Göteborgs universitet eller Karolinska institutet. Om du anmäler dig till båda lärosätena kommer du endast delta i urvalet till det alternativ du prioriterat först på antagning.se.

Intervjuerna i steg 2 kan komma att genomföras digitalt.

Beskrivning av steg 1

Urvalsgrupper

Antagningsbesked med urvalsresultat publiceras på ditt konto på antagning.se.

Här kan du läsa mer om den urvalsgrupp som du har placerats i:

KUIN2 = Behörig, vidare till intervju.
KUSB2 = Behörig sökande, ej vidare till intervju.
ÖS = Övrig behörig sökande (behörig sökande som inte har deltagit i urvalet).
SA = Sen anmälan.

Tidplan inför antagningen till höstterminen 2020

16 mars
Webbanmälan öppnar på antagning.se

15 april
Sista anmälningsdag (anmälan stänger kl. 24.00 på antagning.se)

17 april
Sista kompletteringsdag då samtliga meriter ska ha inkommit till Antagningsservice/Antagning.se.

17 april
Sista dag att styrka avgiftsfrihet alternativt betala anmälningsavgift (anmälnings- och studieavgift för sökande utanför EU/EES och Schweiz). För information om anmälnings- och studieavgifter, se antagning.se.

Vecka 20
Kallelse till intervju skickas ut per e-post.

Vecka 22
Intervju

12 juni
Antagningsbesked med urvalsresultatet publiceras ”Mina sidor” på antagning.se. Meritvärden syns strax innan urval.

Kontakt

För frågor om användarkonto på antagning.se och anmälningsavgifter: antagning.se

För frågor om anmälan och behörighet: antagning@gu.se

För frågor om urval och utbildningen:
Samordnare Pernilla Hultberg, pernilla.hultberg@gu.se
Studievägledare Fereshteh Erfan, fereshteh.erfan@sahlgrenska.gu.se

Kontaktinformation

Fereshteh Erfan
Studievägledare 
fereshteh.erfan@sahlgrenska.gu.se

Sahlgrenska akademins kansli, Utbildningsavdelningen

Besöksadress:
Medicinaregatan 3, Göteborg 

Information om C1-intyg

Viktig information till alla sökande angående C1-intyg: C1-intyg godtas inte för den kompletterande utbildningen. Du måste styrka dina kunskaper i svenska enligt bestämmelserna för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3.

Sidansvarig: Pernilla Hultberg|Sidan uppdaterades: 2020-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?