Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbete med Västra Götalandsregionen

Det nära samarbetet med hälso- och sjukvården och tandvården inom Västra Götalandsregionen är av grundläggande betydelse för verksamheten vid Sahlgrenska akademin. 

En stor del av akademins utbildning och forskning är förlagd till regionens sjukhus och andra vårdenheter. Samarbetet gäller främst Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Tandvården Göteborg.

Samarbete inom FoUU-området (forskning, utveckling och utbildning) innebär fördelar för alla parter och stärker utvecklingen i Västsverige. Samverkan bygger på den gemensamma visionen Kunskap för det goda livet (pdf).

Hälso-SAM, Medi-SAM,
Odont-SAM och Vård-SAM

Samarbetet regleras i ett regionalt avtal (2015-04-21, pdf) mellan Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen med namnet Hälso-SAM.

Samarbetsorganisationen består av fyra samarbetsgrupper. Tre av grupperna har medicin, odontologi respektive vårdvetenskap som ansvarsområden: Medi-SAM, Odont-SAM och Vård-SAM. Den fjärde gruppen, som också kallas Hälso-SAM, är övergripande och behandlar principiella frågor.

Protokoll

Samtliga protokoll för samarbetsgrupperna, från 2006 och framåt:

Protokoll för Hälso-SAM

Protokoll för Medi-SAM

Protokoll för Odont-SAM 

Protokoll för RGS
Regional samverkansgrupp för verksamhetsförlagd utbildning

Avtal mellan universitetet och hälso-, sjuk- och tandvården

Grupperna har till uppgift att samarbeta om tillämpningen av avtalet om läkarutbildning och medicinsk forskning (ALF), avtalet om tandläkarutbildning och odontologisk forskning (TUA) samt avtalet om kliniska utbildningsplatser avseende de före detta vårdhögskoleutbildningarna. Samarbetsgrupperna har emellertid ett vidare uppdrag och kan behandla alla samarbetsfrågor som rör FoUU-området.

Samarbetsgrupperna har fyra ledamöter från vardera sidan. Ordförandeskapet växlar årligen mellan Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet.

Alternerande ordförande

Hälso-SAM

Eric Hanse, prodekan
Claes Jönsson, FOU-chef koncernstab Hälsa – sjukvård

Medi-SAM för forskning

Christina Jern, professor
Lars Grip, FoUU-direktör

Medi-SAM för utbildning

Agneta Ekman, läkarprogram-kommitténs ordf.
Anna Nilsdotter, FoUU-chef

Odont-SAM

Annika Ekestubbe, prefekt
Gunnar Eriksson, områdesdirektör

Vård-SAM

Carina Sparud Lundin, proprefekt
Gunilla P. Persson, HR-chef

Hälso-SAM

För mer information, kontakta Hälso-SAM:s sekreterare Kristina Johansson.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2018-01-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?