Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Sahlgrenska akademins verksamhet är djupt rotad i vårt samarbete med det omgivande samhället. Samarbetet gör oss till en viktig del i samhället och en stark aktör inom hälsa och life science.

Samverkan i utbildning och forskning

Vår utbildning och forskning sker i nära samarbete med Västra Götalandsregionen, framförallt Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Folktandvården. Vi har ett stort antal antställda som kombinerar sin forskning med att arbeta med patienter. Studenterna på våra professionsutbildningar har tidigit i utbildningen kontakt med den verksamhet de sedan ska arbeta i. 

Samarbete med företag

Flera forskare vid Sahlgrenska akademin har gjort viktiga bidrag till samhällsutvecklingen. Ett exempel är Per-Ingvar Brånemark, vars forskning ledde till upptäckten av ossiointegrering och grundandet av Nobel Biocare. 

Ett annat exempel är nobelpristagaren Arvid Carlsson vars forskning om dopamin har lett till läkemedel mot en rad stora sjukdomar, bland annat Parkinsons. 

I samarbete med AstraZeneca har forskning vid Sahlgrenska akademin bidragit till utvecklingen av de framgångsrika läkemedlen Losec och Seloken. 

Donationer & gåvor

Här kan du läsa om hur du går till väga om du är intresserad av att stödja forskningen vid Sahlgrenska akademin genom donationer, gåvor eller via testamente.

Donationer och gåvor

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2016-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?