Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Docent vid Sahlgrenska akademin

Docent är en förkortning av den tidigare benämningen magister docens, av latinets doceo - lära, undervisa, utbilda. En docent är en vetenskapligt skolad person med dokumenterat vetenskapligt och pedagogiskt synsätt och arbetssätt. Docenten kan självständigt tillägna sig vetenskaplig kunskap och har en förmåga att förmedla denna till andra.

Docent vid Sahlgrenska akademin har efter doktorsexamen ökat och dokumenterat sin initiativkraft och förmåga att genomföra god forskning fristående från tidigare samarbetspartners. Docenten har dokumenterad förmåga att initiera, genomföra och publicera resultat från egna projekt och har förutsättningar att själv bli tilldelad medel för finansiering av dessa projekt.

Docent vid Sahlgrenska akademin har hög sakkunskap inom det ämne som definieras av docenturens benämning, och har förmåga att på ett initierat och tydligt sätt kommunicera med omvärlden. Docenten har också tydlig anknytning till, och docenturen är till direkt nytta för, Sahlgrenska akademin.

Sidansvarig: Birgitta Apelqvist|Sidan uppdaterades: 2007-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?