Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt uppdrag för Birgitta Strandvik

Nyhet: 2007-12-07

Professor Birgitta Strandvik vid Sahlgrenska akademin har utsetts till styrelseledamot i ISSFAL. Det är en internationell välrenommerad organisation för forskare, medicinsk personal och andra som intresserar sig för fettsyror.


- Det känns hedrande att bli föreslagen och invald i styrelsen för denna – för fettforskare- ytterst väl ansedda organisation Intresset för fettsyror har i Sverige varit ytterst begränsat men kan jag genom detta öka kunskapsspridningen vore det verkligen roligt, säger Birgitta Strandvik.


International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (ISSFAL) grundades 1991 och har mer än 500 medlemmar i över 40 länder. ISSFAL ger regelbundet ut ett Newsletter där nyutkomna artiklar inom såväl basalforskning som klinisk forskning diskuteras och recenseras men med speciellt fokus på fetts betydelse för hälsan. ISSFAL organiserar världskongresser vartannat år, som är ytterst välbesökta och har högt internationellt status.


För mer information kontakta

Professor emerita Birgitta Strandvik, telefon: 031-343 47 23, e-post: birgitta.strandvik@pediat.gu.se


Gå gärna in på på ISSFAL:s hemsida: www.ISSFAL.org.uk

AV:
031-786 3837, 070-829 43 03

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?