Helena Hognert - Preventivmedelsanvändning och oönskad graviditet

Halvtidsseminarium

Halvtidsseminarium vid avdelningen för obstetrik och gynekologi, institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin

Huvudhandledare: Ingela Lindh
Biträdande handledare: Ian Milsom
Bedömningsgruppen: Karin Sundfeldt, Annika Strandell och Claes Magnusson.

Delarbeten:
I. Immediate versus delayed insertion of an etonogestrel releasing implant at medical abortion-a randomized controlled equivalence trial. H Hognert, H Kopp Kallner, S Cameron, C Nyrelli, I Jawad, R Heller, A Aronsson, I Lindh, L Benson and K Gemzell-Danielsson. Hum Reprod. 2016 Nov;31(11):2484-2490.
II. High birth rates despite easy access to contraception and abortion: a cross-sectional study. H Hognert, F E Skjeldestad, K Gemzell-Danielsson, O Heikinheimo, I Milsom, Ø Lidegaard and I Lindh. Acta Obstet Gynecol Scand. 2017 Dec;96(12):1414-1422.

Datum: 2017-12-14

Kategorier: Medicin, Forskning