Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt i forskningen

 

Nyheter

 • Den akademiska sidan av rättspsykiatrin

  [2019-02-18] Rågården i Gunnilse utanför Göteborg är inte bara en rättspsykiatrisk klinik för personer som dömts till rättspsykiatrisk vård. Den är också centrum för tvärvetenskaplig forskning inom rättspsykiatri där Peter Andiné och Thomas Nilsson bidrar med viktiga insatser.

 • Är du sjuksköterska och vill läsa vidare - se program med tidig antagning

  [2019-02-15] Nu öppnar den tidiga antagningen till några av våra vidareutbildningar för dig som redan är sjuksköterska. Det gäller Specilistsköterskprogrammen, Barnmorskeprgrammet och Mastersprgrammet i reproduktiv och perinatal hälsa, alla med start hösten 2019.

 • Första fingerfärdiga och kännande handprotesen implanterad

  [2019-02-05] En svensk patient med amputerad hand har blivit den första mottagaren av ett osseo-neuromuskulärt implantat som styr en mycket rörlig handprotes. Under en banbrytande operation placerades titanimplantat i bägge underarmsbenen. Från implantaten drogs elektroder till nerver och muskler, som både samlar in signaler som styr en robothand och förser den med känsel. Detta gör den till den första kliniskt framgångsrika, fingerfärdiga och kännande handprotesen som kan användas i vardagslivet.

 • I höst kan sjuksköterskor specialisera sig inom neurosjukvård

  [2019-01-28] Göteborgs universitet blir nu först i landet med att erbjuda en specialistutbildning för sjuksköterskor som vill ta sig an en kvalificerad roll inom neurosjukvården. Utbildningen, som startar till hösten, ger en fördjupad kompetens i vård av sjukdomar och skador i hjärna och nervsystem.

 • Kvinnor ökar i vikt när kraven på jobbet är höga

  [2019-01-22] Höga krav på jobbet tycks vara en grogrund för viktuppgång hos kvinnor, oavsett om de har akademisk utbildning eller inte. Det framgår av en studie på drygt 3 800 svenskar.

Fler nyheter

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sahlgrenska.gu.se/forskning/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-02-19