Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt i forskningen

 

Forskningsnyheter

 • Stort intresse för nytänkande inom vårdutbildning

  [2018-07-12] Är hybridutbildningar svaret på nya krav inom sjukvården? Det har vår dekan Agneta Holmäng diskuterat med Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, och Stefan Bengtsson, rektor på Chalmers, i en debattartikel i Dagens Medicin, på ett fullsatt seminarium i Almedalen och i en uppföljande artikel i Dagens Medicin.

 • Till minne av Arvid Carlsson (1923-2018)

  [2018-06-30] Arvid Carlsson, farmakolog och professor emeritus på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, avled på fredagen i en ålder av 95 år. Han fick Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2000 för sin banbrytande forskning kring hjärnans signalsubstanser.

 • Inger Ekman med på Dagens Medicins maktlista 2018

  [2018-06-28] Inger Ekman med på Dagens Medicins maktlista 2018

 • Nya samhällsutmaningar - men hänger universiteten med?

  [2018-06-26] Vårt samhälle står inför allt fler komplexa utmaningar, alltifrån utvecklingen av våra städer till hälsa. Tekniken utvecklas i rasande fart och de globala hållbarhetsmålen ställer nya krav på kunskap. Detta kräver samarbete och nya partnerskap mellan akademi och samhällets aktörer. På Västsvenska Arenan i Almedalen lyfter Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Chalmers och Mistra Urban Futures frågor om samarbete och tvärvetenskap i två seminarier.

 • Hörselrelaterade problem vanliga bland förskollärare

  [2018-06-25] Sju av tio kvinnliga förskollärare drabbas av ljudtrötthet, varannan har svårigheter att uppfatta tal och fyra av tio blir ljudöverkänsliga. Det är avsevärt högre andelar än hos kvinnor generellt och även högre än i andra bullerutsatta yrkesgrupper, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?