Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Resebidrag för doktorander

Nyhet: 2017-08-31

Doktorander antagna till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin har möjlighet att ansöka om medel för resa och uppehälle (ej kursavgifter) i syfte att genomföra kurser utanför fakulteten. Resebidrag kan i första hand sökas för kurser på forskarnivå eller avancerad nivå som bedöms vara viktiga för doktorandprojektet.

För kurs inom Sverige kan maximalt 5 000 kr beviljas, för kurs utanför Sverige är maximalt belopp 8 000 kr. Kurser kan med fördel genomföras i anslutning till andra evenemang som doktoranden deltar i.

Ansökan ska innehålla:

  • kurstitel, antal högskolepoäng, kursdatum
  • kursplan
  • kursschema (om ej tillgängligt, ska antal arbetstimmar på annat ort anges)
  • en motivering till varför man behöver gå kursen
  • en kort beskrivning av doktorandprojektet (maximalt ½ A4 sida)
  • en kopia av kursplanen ur doktorandens individuella studieplan där kursen finns inplanerad (om kursen inte finns med i kursplanen, ska individuella studieplanen revideras)
  • planerad budget (specifikation av beräknade rese- och logikostnader).


Ansökan (som en PDF-fil) skickas till tanja.johansson@sahlgrenska.gu.se. Sista ansökningsdatum är den 21 september 2017. Vid frågor kontakta Tanja Johansson.

Inkomna ansökningar bedöms av Forskarutbildningskommittén, FUK. Inkompletta ansökningar bedöms inte. Varje doktorand kan endast beviljas ett resebidrag/år. Bedömningskommitténs beslut meddelas senast den 6 oktober 2017.

När kursen på annat ort är genomförd, sker ansökan om tillgodoräknande av kursen inom utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin i enlighet med fakultetens regler för tillgodoräknande av ämnesspecifika kurser.

Kurser vid andra lärosäten

AV:

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sahlgrenska.gu.se/doktorandportalen/nyhetsarkiv//resebidrag-for-doktorander.cid1512590
Utskriftsdatum: 2018-01-18