Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information för handledare, administratörer, prefekter och studierektorer

Sahlgrenska akademin bedriver utbildning på forskarnivå inom ämnena farmaceutisk vetenskap, medicinsk basvetenskap, medicinsk vetenskap, odontologi och vårdvetenskap.

Utbildningen ger doktoranderna kunskaper i forskarutbildningsämnet, färdigheter i forskningsmetodik och erfarenhet av forskning. Utbildning på forskarnivå består av en teoretisk del med forskarutbildningskurser och ett avhandlingsarbete. Utbildning på forskarnivå omfattar 240 högskolepoäng (motsvarande fyra års heltidsstudier) och avslutas som regel med doktorsexamen.

På dessa webbsidor finns information som framför allt riktar sig till dig som är handledare eller administratör inom utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin. Allmän information finns samlad på doktorandportalen.

Månadens mest visade avhandlingar

 

Månadens mest visade avhandlingar från Sahlgrenska akademin i GUPEA

Pengar att söka

Anslag & stipendier

Handledning av doktorand

Att vara handledare innebär ett ansvar att stödja sin doktorand i själva avhandlingsarbetet. Men det innebär också att ha en långvarig personlig relation. PIL-enhetens webbsidor "Råd till handledare" uppmärksammar situationer som doktorandhandledare kan stå inför.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2014-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?