Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Individuell studieplan

Den individuella studieplanen (ISP) är en överenskommelse mellan doktorand, handledare, studierektor och prefekt om innehållet i doktorandens forskarutbildning. Studieplanen upprättas då institutionen utsett en doktorand till en doktorandplats.

ISP godkänns av samtliga parter inför antagningen och därefter ska handledare och doktorand följa upp den minst en gång per år. Vid avvikelser i forskarutbildningen från den ursprungliga planen ska berörda delar revideras. Av ISP framgår vilka kurser som ska ingå i utbildningen, övriga kunskapsprov, handledarnas roll samt tid- och finansieringsplan. Se också information om studiefinansiering.

Studieplanen ska fungera som ett styrande instrument för hela utbildningen och säkerställa att utbildningen bedrivs och följs upp på ett effektivt sätt. Ansvaret för att göra studieplanen till ett levande dokument i det dagliga arbetet ligger i första hand på handledare och doktorand.

Om doktoranden har annan arbetsgivare än Göteborgs universitet ska det även finnas ett godkännande från arbetsgivaren om att tid för utbildningen är avsatt inom den ordinarie tjänsten samt hur utbildningen finansieras.

Se vidare i vänstermenyn vad som gäller vid fastställande av den individuella studieplanen inför antagning av doktorand som ska ha Göteborgs universitet som arbetsgivare respektive doktorand med annan arbetsgivare.

Blanketter

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2014-09-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?