Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Halvtidsseminarium

Halvtidsseminarium är ett obligatoriskt, offentligt utlyst seminarium där ett vetenskapligt arbete föreligger. Arbetet ska sammanfattas och presenteras av doktoranden. Arbetet kan till exempel bygga på en till två publikationer eller manuskript.

För att få genomföra halvtidsseminarium krävs godkänd obligatorisk introduktionskurs (15 högskolepoäng) eller godkänd obligatorisk doktorandkurs 8 hp (del I).

Halvtidsseminariet äger rum senast när det enligt den individuella studieplanen återstår utbildningstid som motsvarar två års utbildning på heltid till doktorsexamen. Huvudhandledaren ansvarar för och tar initiativet till att halvtidsseminariet utförs. Syftet med seminariet är att du som doktorand ska få ”hjälp på vägen” med dina fortsatta studier. Har det du gjort hittills varit bra? Något som måste förändras? Hur ska du gå vidare? 

Se Sahlgrenska akademins rutindokument för mer information om halvtidsseminariet och jävsregler som tillämpas vid fakulteten.

Till blanketter

Institutionsrutiner

Halvtidsseminariet är framför allt en institutionsangelägenhet. För eventuell kompletterande information, se länkar till institutionernas egna doktorandsidor

Har du ytterligare frågor om ditt halvtidsseminarium, kontakta institutionsadministratör.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?