Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildningsämnen vid Sahlgrenska akademin

Utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin bedrivs inom fem ämnen - farmaceutisk vetenskap, medicinsk basvetenskap, medicinsk vetenskap, odontologisk vetenskap och vårdvetenskap.

Sahlgrenska akademins styrelse fastställer i enlighet med Högskoleförordningen den allmänna studieplanen för respektive ämne där utbildningens mål och innehåll, antagningskrav, upplägg och övrigt som reglerar hur utbildningen beskrivs.

Allmän studieplan för farmaceutisk vetenskapAllmän studieplan för medicinsk basvetenskapAllmän studieplan för medicinsk vetenskapAllmän studieplan för odontologisk vetenskapAllmän studieplan för vårdvetenskap

Individuell studieplan

Innehållet i den enskilda doktorandens forskarutbildning preciseras ytterligare i den individuella studieplanen som doktoranden ska upprätta tillsammans med sin handledare. Studieplanen tydliggör vilka rättigheter, skyldigheter och förväntningar som finns mellan fakulteten, handledaren och doktoranden.

Medicinsk basvetenskap

Medicinsk basvetenskap är en femårig kombinerad forskar- och lärarutbildning. Läs mer.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2017-01-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?