Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Disputation

För doktorsexamen krävs att doktoranden dels har skrivit och muntligen försvarat en vetenskaplig doktorsavhandling med godkänt resultat vid en offentlig disputation, dels att han eller hon har blivit godkänd vid de kunskapsprov som ingår i utbildningen.

Vid disputationen ska en vetenskaplig avhandling motsvarande studier om minst 120 högskolepoäng föreligga. Avhandlingen kan vara en sammanläggningsavhandling eller en monografi.

Du som doktorand har säkert många frågor av praktisk karaktär inför din kommande disputation. I vänstermenyn hittar du bland annat en tidplan från det att ni börjar förbereda anmälan om disputation fram till disputationsdagen. Till din hjälp finns det också en kalender med viktiga datum att lägga på minnet och en checklista. 

Avhandlingen ska senast tre veckor före den planerade disputationen offentliggöras både i tryckt och elektronisk version, se mer om detta under rubriken spikning och offentliggörande.

Praktiska anvisningar

Se dokumentet Att disputera under regler och rutiner
vid Sahlgrenska akademin.

 

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2014-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?