Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Doktorandplats med annan arbetsgivare än Göteborgs universitet

Antagningsprocessen för en doktorandplats som finansieras av din arbetsgivare (annan än Göteborgs universitet) startar med en ansökan om inrättande av doktorandprojekt. När platsen är inrättad ska du och din handledare gemensamt upprätta en individuell studieplan, se flik i vänstermarginalen. Till den individuella studieplanen ska bifogas handlingar som avser det inrättade doktorandprojektet, en kortfattad forskningsplan, etiska tillstånd och övriga bilagor som anges.

Observera att det ska finns en tid- och finansieringsplan som bedöms vara tillräcklig för att utbildningen ska kunna genomföras inom planerad tid. En ofullständigt ifylld individuell studieplan kan innebära försenad antagning. 

Behörighetsgranskning och antagning

Akademikansliet granskar behörighet för tillträde till forskarutbildning och den individuella studieplanen. Observera att du måste kunna uppvisa originalintyg som styrker grundläggande och särskild behörighet innan du kan antas till utbildning på forskarnivå. Antagning sker löpande under året och beslut om antagning fattas av prefekt vid din institution.

Antagningen registreras i studiedokumentationssystemet Ladok och du, din handledare samt administrativ personal vid institutionen meddelas när du antagits till utbildning på forskarnivå.

Blankett för inrättande av doktorandprojekt med annan arbetsgivare än GU

Individuell studieplan

Aktuella doktorandprojekt

Göteborgs universitets sökandeportal

Kontaktinformation

Kontakta administrativ personal

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2014-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?