Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning till utbildning på forskarnivå

Till utbildning på forskarnivå antas endast sökande till doktorandplats där det finns ett inrättat projekt samt en tid- och finansieringsplan som bedöms vara tillräcklig för att utbildningen ska kunna genomföras inom planerad tid. 

Till utbildning på heltid antas endast sökande till doktorandplats som finansieras via anställning som doktorand. 

Från och med den 1 juli 2015 ska sökande som antas till utbildning på forskarnivå, efter ansökan från doktoranden, ges anställning som doktorand.

Ansökan

Ansökningsförfarandet för doktorandplats med Göteborgs universtitet som arbetsgivare respektive doktorandplats med annan arbetsgivare än Göteborgs universitet skiljer sig åt, se vidare under respektive rubrik i vänstermenyn.

Doktorand antas som regel med doktorsexamen som mål. Sökande som antagits till utbildning för doktorsexamen får, efter ansökan, avsluta sin utbildning med licentiatexamen. Antagning till utbildning på forskarnivå med licentiatexamen som mål kan endast ske om den sökande önskar detta. Mer information hittar du i den allmänna studieplanen för respektive forskarutbildningsämne samt i  i regel- och rutindokument.

Till antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?