Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad är vi - What are we - årets tema på Vetenskapsfestivalen


Även i år är Sahlgrenska akademin med på Vetenskapsfestivalen, 16-27 april, och finns representerade i alltifrån skolprogrammet med "Fråga doktorn", till föreläsningar om Genus i vården, Från barn till vuxen - skarven i vården, Vad är en människa, och poddar om rätt diet för att må bra och våra goda tarmbakterier, mm.

"Så svarar din kropp på vad du äter"Temat sätter fokus på hur stora nätverk samspelar - allt ifrån hur metabolism och celler i våra kroppar fungerar till vilka mekanismer som styr vårt handlande i sociala medier. Med The Internet of Things kommer vi att bli mer sammankopplade än någonsin. Är vi redo för det – och vad är egentligen vi?
Se alla aktiviteter där Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin deltar

Mats Brännström - Wallenberg Clinical Scholars 2018

Mats Brännström är överläkare och professor i obstetrik och gynekologivid Sahlgrenska akademin. Han leder det banbrytande transplantationsprojektet av livmödrar där totalt åtta barn har fötts.

Som Wallenberg Clinical Scholar kommer Mats Brännström att genomföra långsiktiga medicinska och psykologiska uppföljningar av barn, kvinnor och donatorer för att säkerställa att de inte drabbas av några oönskade bieffekter. Ett av hans långsiktiga mål är att försöka skapa en livmoder från stamceller. Läs mer om utmärkelsen i pressmeddelandet

Snabbvägar

Presskontakt

Medarbetare
Student
Doktorand
Alumn

Personallista
Akademiliv

Djurförsök

Om Sahlgrenska akademin

Vi gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap.

Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög internationell klass.

På Sahgrenska akademin har vi utbildning och forskning i nära samarbete med Västra Götalandsregionen, särskilt Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Folktandvården i Göteborg.

Hälsovetenskap nära verkligheten.


Facebook

Gilla oss på facebook.com/Sahlgrenskaakademin

 
Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2018-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?