Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Audionomstudent berättar

Totte Axelsson, 26, läser termin två på audionomprogrammet. Han var lite osäker inför valet av utbildning, han hade inte hört så mycket om yrket som audionom. Därför var hans förväntningar lite luddiga. Han trodde ändå att det skulle passa honom eftersom utbildningen innehöll en hel del ämnen som han var intresserad av.

- Jag sysslar mycket med musik och intresset för ljud har alltid funnits. Jag vet ju själv hur viktigt ljud är både i musiksammanhang och för det sociala livet. Att kunna hjälpa människor så att de har möjlighet att fungera i samhället, och kan njuta av allt det som vår hörsel ger oss, tyckte jag lät intressant.

Totte Axelsson tycker att det bästa med utbildningen är den specialistkunskap han får om hörseln. Allt från hur ljud blir till, fångas upp av örat, tolkas och blir en viktig byggsten i livets gång. Trots bredden i utbildningen går detta som en röd tråd genom alla de olika ämnena; viktig kunskap och förståelse om hörseln och dess funktion. Även om audionomprogrammet kräver en hel del studerande så tycker han att han har möjlighet att bredda sin kunskap i ett lagom tempo. Allt hänger ihop, den kunskap han får i medicindelen blir viktig i teknikdelen.

- Just nu är vi i en del av utbildningen där kopplingen till yrket är väldigt tydlig. Vi får verkligen känna på hur det är att jobba som audionom. Jag ser positivt på framtiden inom yrket eftersom fler och fler människor lider av hörselnedsättningar och specialiserad kompetens behövs.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2014-02-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?