Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läkarprogrammets amanuensprogram

Är du läkarstudent med intresse för forskning?

I så fall söker vi dig till det nya Amanuensprogrammet för läkarstuderande i Göteborg. Programmet startade i april 2009 och antagning sker en gång per år. Syftet med programmet är att öka forskningsintresset hos studenter på läkarprogrammet och därmed också öka rekryteringen till forskarutbildningen.

För den enskilde amanuensen är målsättningen att denne får en god teoretisk och praktisk förståelse för hur medicinskt forskningsarbete utförs inom en akademisk institution. Detta innefattar såväl formulering av en medicinsk frågeställning, planering av ett projekt, praktiskt genomförande, utvärdering och presentation av forskningsprojekt. Vidare är målsättningen även att amanuensen ska tillägna sig basala pedagogiska begrepp och teorier samt även själv aktivt delta i moment av den undervisning som bedrivs vid institutionen.

Utformning och genomförande

Cirka 30 amanuenser ingår i programmet. Programmet finansieras till hälften av strategiska ALF-medel och till hälften av statsanslag från Sahlgrenska akademin. Amanuenserna anställs vid institutionerna för Biomedicin, Neurovetenskap och fysiologi, Medicin samt Kliniska vetenskaper. Anställningen löper under ett år och det finns möjlighet  till förlängning i upp till max tre år totalt. Amanuenstjänstgöringens omfattning är 25%. Fördelningen av denna arbetstid kan fördelas på annat sätt i samråd med handledaren.  

Programmets aktiviteter

Utöver själva anställningen anordnas under terminstid gemensamma seminarier en gång per månad där inbjudna föreläsare talar om bland annat medicinsk informationssökning, vetenskaplig presentation, biostatistik, forskningsmetodik och presentationer av olika heta forskningsområden. Under sommaren hålls seminarium en gång varje vecka där amanuenserna presenterar de egna forskningsprojekten. Dessa aktiviteter leds av programmets studierektorer.

Kontaktpersoner

Daniel Giglio, Avdelningen för klinisk onkologi, Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Åsa Torinsson Naluai, Institutionen för biomedicin, Avdelningen för mikrobiologi och immunologi samt Gothia Forum för klinisk forskning, Sahlgrenska biobank.

 

Ansök till amanuensprogrammet

Sista ansökningsdag till tjänst inom amanuensprogrammet 2018 är den 18/9.

Du hittar annonsen under lediga anställningar.

 

Råd inför val av forskningsämne/grupp

Studierektorer för amanuensprogrammet

Daniel Giglio


Kontaktinformation
 

 

Åsa Torinsson Naluai


Kontaktinformtaion

Sidansvarig: Daniel Giglio|Sidan uppdaterades: 2016-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?