Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademins ledning

Sahlgrenska akademin styrelse är fakultetens högsta beslutande organ, med det yttersta ansvaret för den utbildning, forskning och samverkan med det omgivande samhället som bedrivs inom det hälsovetenskapliga området vid Göteborgs universitet.

Akademistyrelsen har ansvar för strategisk planering, resursfördelning, övergripande styrning och kvalitetssäkring av utbildning, forskning och samverkan. Akademistyrelsen är ett kollegialt organ med en majoritet av ledamöter med vetenskaplig kompetens.

Akademistyrelsen utgör också ett forum för diskussion och samordning av fakultetens verksamhet. Akademistyrelsens arbete ska ske inom ramen för universitetets mål och strategier samt de uppdrag universitetsstyrelsen lämnat.

Administrativt stöd till akademistyrelsen är biträdande kanslichef Jan Rubensson, som också är styrelsens sekreterare.

Prefektrådet

Prefektrådet leds av dekanus eller i hans frånvaro prodekanus och har till uppgift att vara rådgivande till dekanen, till exempel vad gäller underlagen inför akademistyrelsens beslut. 

Prefektrådet består av dekan, prodekan, vicedekaner, prefekter, proprefekter, chefen för Core Facilities, kanslichefen, studentrepresentant, senior rådgivare i samverkansfrågor, International Director, samt FoUU-cheferna för Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Folktandvården samt från akademikansliet: akademistyrelsens sekreterare  och ledning för ekonomi-, och kommunikationsavdelningarna.

Prefektrådet samordnas av chefssekreterare Else-Berit Lindoff.

Dekanus beslutsmöte

Dekanus beslutsmöte hålls varje vecka för löpande beslut. Prodekan, kanslichef och biträdande kanslichef deltar. Studentrepresentant kallas att närvara vid beslut i utbildningsrelaterade frågor.

Dekanus beslutsmöte samordnas av kanslichef Margareta Rorsman.

Allmänt akademimöte

Dekanus bjuder några gånger per termin in till allmänt akademimöte med aktuellt tema för information och diskussion med akademins personal.

Akademistyrelsens mötestider

Våren 2017
1 februari
22 mars
3 maj
7 juni

Hösten 2017
30 augusti
20 september
11 oktober
25 oktober
13 december

 

Prefektrådets mötestider

Torsdagar kl 8-12, 
om inget annat anges.

Våren 2017
19 januari
9 mars
20 april
18 maj
15 juni

Hösten 2017
7 september
28 september
12 oktober
9 november
30 november

 
Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2017-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?