Populärvetenskap

Vem som helst kan ta del av den kunskap som finns vid Sahlgrenska akademin när våra forskare ger populärvetenskapliga föreläsningar på olika platser i Göteborg. Varje år möter våra forskare runt 2 000 människor på detta sätt.

Vetenskapsfestivalen

Varje vår arrangeras Vetenskapsfestivalen i Göteborg och många forskare och lärare vid Sahlgrenska akademin deltar i programmet för skolelever. Den unga generationen är en viktig målgrupp och vi vill gärna förmedla till dem att det hälsovetenskapliga området är en framtida möjlighet. Vetenskapsfestivalen har även ett omfattande program för allmänheten där Sahlgrenska akademin deltar.

Sahlgrenska akademin samarbetar med Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att kunna erbjuda ett bredare program både för allmänheten och skoleleverna.

Allmänhetens program 2014

Akademisk kvart

Året runt arrangerar Göteborgs universitet ”En akademisk kvart”. Under en kort lunchföreläsning kan du lära dig mer om hälsovetenskap eller något annat område som finns inom universitetet. Efter påsk 2014 flyttar de akademiska kvartarna till Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, måndagar klockan 12.30.

Program försommaren 2014

Titta på Sahlgrenska akademins forskare som genomfört en akademisk kvart.

Alltinget

En representant från Sahlgrenska akademin har funnits på plats i radioprogrammet Alltinget för att svara på radiolyssnarnas medicinska frågor. Programmet slutade sändas under 2012, men vill du lyssnar på programmen kan du göra det här.

Mer information

Om du vill veta mer om Sahlgrenska akademins öppna föreläsningar kontakta Anette Nilsson.

Anette Nilsson
Kommunikatör