KLIMATET - Ny seminarieserie

Seminarieserie

KLIMATET är en ny lunchseminarieserie som presenteras av Miljörådet i samarbete med Sahlgrenska Academy Students for Sustainability (SASS), Nätverket för integrering av hållbar utveckling i utbildning, Läkare för miljön och Naturskyddsföreningen.

Rasmus Einarsson är doktorand på Chalmers och forskar om hur lantbruket bidrar till en lång rad miljöproblem, bland annat övergödning, luftföroreningar och utsläpp av växthusgaser. I det här föredraget ska vi titta närmare på matens utsläpp av de tre viktigaste växthusgaserna och diskutera vilka lösningar som finns i våra kostval och i lantbrukets produktionssystem. Vi ska också diskutera vikten av att ställa "rätt" frågor för att inte gå vilse bland de motstridiga budskap som ibland hörs i debatten.

Vi bjuder på en vegansk wrap från Groovy Foods till de 50 första åhörarna!

Föreläsare: Rasmus Einarsson, Chalmers

Datum: 2017-03-28