Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt i forskningen

Forskningsnyheter

 • Tarmfloran har nyckelroll vid behandling med klassisk diabetesmedicin

  [2017-05-23] Nu klarnar bilden av hur det klassiska diabetesläkemedlet metformin verkar i kroppen. En studie vid Sahlgrenska akademin och universitetet i Girona indikerar att den kliniska effekten - stabilare blodsocker - uppnås via påverkan på tarmfloran.

 • Tidig cancerdiagnos med ny flexibel metod

  [2017-05-18] Tidigare upptäckt av cancer och bättre behandlingsprecision är målen för en ny metod som utvecklats av forskare på Sahlgrenska akademin och Boston University. Nu görs en satsning för att föra ut innovationen i sjukvården och bredda forskningen i fältet.

 • Nya medicine hedersdoktorer vid Sahlgrenska akademin

  [2017-05-15] Madeleine Olsson Eriksson, Helen von Sydow och Oscar von Sydow är utsedda till 2017 års hedersdoktorer vid Sahlgrenska akademin.

 • Fetma mer än fördubblar vissa risker vid gynkirurgi

  [2017-05-11] Fetma mer än fördubblar risken för stora blödningar och utdraget operationsförlopp när en livmoder opereras bort, visar forskning vid Sahlgrenska akademin. Totalt har 55 534 gynekologiska operationer studerats i syfte att kartlägga problem i spåren av bland annat höga BMI-tal.

 • Färre kvinnor spricker eller klipps vid hemförlossning

  [2017-05-04] Betydligt färre kvinnor spricker eller behöver bli klippta i underlivet vid förlossning hemma jämfört med på sjukhus. Andelen som skadar ändtarmsmuskeln vid hemförlossning är så låg som 0,7 procent, visar forskning från Sahlgrenska akademin.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2016-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?