Resebidrag för doktorander

Nyhet: 2017-08-31

Doktorander antagna till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin har möjlighet att ansöka om medel för resa och uppehälle (ej kursavgifter) i syfte att genomföra kurser utanför fakulteten. Resebidrag kan i första hand sökas för kurser på forskarnivå eller avancerad nivå som bedöms vara viktiga för doktorandprojektet.

För kurs inom Sverige kan maximalt 5 000 kr beviljas, för kurs utanför Sverige är maximalt belopp 8 000 kr. Kurser kan med fördel genomföras i anslutning till andra evenemang som doktoranden deltar i.

Ansökan ska innehålla:

• kurstitel, antal högskolepoäng, kursdatum
  • kursplan
  • kursschema (om ej tillgängligt, ska antal arbetstimmar på annat ort anges)
  • en motivering till varför man behöver gå kursen
  • en kort beskrivning av doktorandprojektet (maximalt ½ A4 sida)
  • en kopia av kursplanen ur doktorandens individuella studieplan där kursen finns inplanerad (om kursen inte finns med i kursplanen, ska individuella studieplanen revideras)
  • planerad budget (specifikation av beräknade rese- och logikostnader).

Ansökan (som en PDF-fil) skickas till tanja.johansson@sahlgrenska.gu.se. Sista ansökningsdatum är den 21 september 2017. Vid frågor kontakta Tanja Johansson.

Inkomna ansökningar bedöms av Forskarutbildningskommittén, FUK. Inkompletta ansökningar bedöms inte. Varje doktorand kan endast beviljas ett resebidrag/år. Bedömningskommitténs beslut meddelas senast den 6 oktober 2017.

När kursen på annat ort är genomförd, sker ansökan om tillgodoräknande av kursen inom utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin i enlighet med fakultetens regler för tillgodoräknande av ämnesspecifika kurser.

Kurser vid andra lärosäten

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-12-15