Resebidrag för doktorander

Nyhet: 2017-05-11

Doktorander antagna till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin har möjlighet att ansöka om medel för resa och uppehälle (ej kursavgifter) i syfte att genomföra kurser utanför fakulteten. Resebidrag kan i första hand sökas för kurser på forskarnivå eller avancerad nivå som bedöms vara viktiga för doktorandprojektet.

För kurs inom Sverige kan maximalt 5 000 kr beviljas, för kurs utanför Sverige är maximalt belopp 8 000 kr. Kurser kan med fördel genomföras i anslutning till andra evenemang som doktoranden deltar i.

Ansökan ska innehålla:
• kurstitel, antal högskolepoäng, kursdatum
• kursplan
• kursschema (om ej tillgängligt, ska antal arbetstimmar på annat ort anges)
• en motivering till varför man behöver gå kursen
• en kort beskrivning av doktorandprojektet (maximalt ½ A4 sida)
• en kopia av kursplanen ur doktorandens individuella studieplan där kursen finns inplanerad (om kursen inte finns med i kursplanen, ska individuella studieplanen revideras)
• planerad budget (specifikation av beräknade rese- och logikostnader).

Ansökan skickas till tanja.johansson@sahlgrenska.gu.se. Sista ansökningsdatum är den 31 maj 2017. Vid frågor kontakta Tanja Johansson. Ytterligare en sökomgång planeras under det tredje kvartalet 2017.

Inkomna ansökningar bedöms av Forskarutbildningskommittén, FUK. Inkompletta ansökningar bedöms inte. Varje doktorand kan endast beviljas ett resebidrag/år. Bedömningskommitténs beslut meddelas senast den 22 juni 2017.

När kursen på annat ort är genomförd, sker ansökan om tillgodoräknande av kursen inom utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin i enlighet med fakultetens regler för tillgodoräknande av ämnesspecifika kurser.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-12-15