Nominera till pris för Årets avhandling

Nyhet: 2017-01-26

Priset "Årets avhandling vid Sahlgrenska akademin" (tidigare kallat "Bästa avhandling") har delats ut årligen sedan 2009 och finansieras av Dr Arnt Vestbys Forsknings-Stiftelse. Syftet med priset är att uppmärksamma de insatser som doktorander och handledare gör och att lyfta fram de avhandlingar som är särskilt förtjänstfulla inom sitt område. Pris för årets avhandling vid akademin erhåller 80 000 kronor. Till varje institutions pristagare utdelas pris om 30 000 kronor.

Nominering får göras av alla anställda samt alla som disputerat vid Sahlgrenska akademin under år 2016. Dock får den som försvarat sin avhandling under året inte nominera sig själv.

Varje nominering ska innehålla en motivering, ungefär en halv A4-sida. Motiveringen ska beskriva hur Årets avhandling urskiljer sig positivt avseende något eller flera examensmål för doktorsexamen enligt Högskoleförordningen.

Nomineringen ska tillsammans med motiveringen vara inskickad senast onsdagen den 22 februari2017 till arets.avhandling@sahlgrenska.gu.se

Inkomna nomineringar behandlas av en bedömningskommitté som utses av Rådet för utbildning på forskarnivå, FUR, och bedöms utifrån examensmål för doktorsexamen enligt Högskoleförordningen.
Priset kommer att delas ut vid en ceremoni den 23 maj 2017. Vid frågor kontakta tanja.johansson@sahlgrenska.gu.se.

Här kan du söka de avhandlingar som försvarats under 2016. Välj avhandlingarna med utgivningsdatum från och med den 17 december 2015 och till och med den 1 december 2016.

Sidansvarig: Tanja Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-12-15